Dit recept is dus zo'n gerecht wat ontstond terwijl ik een bestaand recept aan stond te passen. Alle gezinsleden vonden het zo lekker, dat ik m'n eigen variant maar snel heb genoteerd.
Lekker met rijst, gebakken uitjes en naar smaak wat sambal. Wil je er twee dagen mee doen (met een gezin), maar er dan nog wat geroerbakte groenten bij.
Ingrediënten:
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- Olie om in te bakken
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel gemalen koriander
- 1 eetlepel garam masala
- 1 eetlepel kerriepoeder
- beetje cayennepeper
- 1 eetlepel azijn
- 100 ml kokosmelk
- 300 gram visfilet (tilapia, pangasius of andere witvis)
- Groenten (wortel, prei en paprika in stukjes - samen ongeveer 3-4 ons).
- 1 pond verse tomaten, fijngemalen tot tomatensaus (snij de tomaten doormidden en doe ze in de keukenmachine. Laat deze even draaien en klaar is kees). Eventueel te vervangen door een blikje tomaten of een pakje tomatenpassata.
- Een scheut tomatenpassata.
Hoe maak je deze lekkere viscurry:
- Snijd de vis in stukken en leg deze in een kom.
- Snijd 1 ui fijn en gooi 1 knoflookteen door de pers. Doe dit bij de stukken vis.
- Voeg de gemberpoeder, koriander en 1 theelepel van de garam masala toe, samen met de azijn en de kokosmelk. Roer de boel om en laat een half uur staan.
- Snij de andere ui en knoflook en bak deze glazig in de olie.
- Snij ondertussen de rest van de groenten in stukjes en voeg deze toe. Bak de groenten mee tot ze goed heet zijn.
- Voeg het vismengsel toe.
- Bak dit kort mee. Voeg dan de verse tomaten, een beetje tomatenpassata, de cayennepeper, de rest van de garam masala en de kerrie toe.
- Roer alles om en laat het zachtjes pruttelen tot de vis en de groenten gaar zijn (ongeveer 10 minuten).
- Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten