Het recept voor deze ragout is uit de losse pols. Ik maak dit gewoonlijk voor op de pannenkoeken. Pannenkoeken met ragout zijn een traditie uit het gezin van de man. Hij heeft deze traditie inmiddels succesvol doorgegeven: heel ons gezin is er dol op.
Dit recept geeft voldoende ragout als beleg voor 8 pannenkoeken (met een normale niet supergrote hoeveelheid ragout per pannenkoek)
Het recept gaat als volgt:
Ingrediënten:
- 250 - 300 gram rundergehakt
- 1 klein uitje
- Boter (echte of nep): 30-50 gram
- Zout, peper
- Bouillon al dan niet van een bouillonblokje: ongeveer 350 ml
- 3 eetlepels meel of 2 eetlepels glutenvrije meelmix + 1 eetlepel maizena
Werkwijze:
- Bak het gehakt rul in de boter.
- Doe halverwege het bakken er het fijngesneden uitje bij.
- Bak ui en gehakt gaar.
- Roer het meel erdoor heen en haal gelijk de pan van het vuur.
- Doe de bouillon in scheutjes door het gehakt, terwijl je stevig roert (niet op het vuur).
- Blijf al roerend bouillon toevoegen tot het geheel net iets dunner is dan je het hebben wilt. Zet de pan terug op een laag vuur en laat het al roerend weer warm worden. Voeg desgewenst nog wat bouillon of water toe.
- Klaar.
Het onovertroffen pannenkoekenrecept vind je hier.
De glutenvrije meelmix voor pannenkoeken vind je hier.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten