zondag 2 augustus 2020

Makkelijk recept: courgette bakken in de oven


Wij zijn hier allemaal dol op gebakken plakken courgette. Vorige zomer bakte ik ze vaak in een beetje olie in de koekenpan als bijgerecht. Dit courgetteseizoen bedacht ik me dat dit misschien ook wel in de oven kon. 

Met blijdschap kan ik melden dat de test is geslaagd. Oké... het is geen recept om te maken bij dertig graden (want dan wil je geen oven aanzetten), maar bij gewone temperaturen wordt ik hier heel blij van - en jij misschien ook (als je van gebakken courgette houdt). 

  • Verwarm de oven voor op 200 - 220 graden (luistert niet zo nauw, een hogere temperatuur verkort de baktijd iets). 
  • Vet een bakplaat met een kwastje in met een wat olie (niet te dun). 
  • Snijd een grote courgette (of 2-3 kleinere) in schijven en leg ze op de bakplaat. 
  • Vet de bovenkant van de courgetteplakken ook in (weer met dat kwastje).
  • Zet de bakplaat 20-30 minuten in de oven (zelf even in de gaten houden: als ze aan de onderzijde gaan kleuren, dan zijn ze goed). 
  • Serveren maar! 

Wij eten ze als bijgerecht bij mediterraanse maaltijden (pasta, risotto, Grieks), maar ook bij aardappeltjes uit de oven. Je kunt er eventueel nog wat zout en peper overheen doen, maar persoonlijk vind ik de smaak zo al helemaal geweldig. 

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten