Ik weet namelijk nog van die zoektocht in het begin, toen alleen dingen uit pakjes goed lukten.
Inmiddels kopen we nauwelijks meer kant en klaar mixen voor glutenvrije gerechten. Wel allerlei losse meelsoorten en dergelijke. Ik koop ze vaak bij de glutenvrije webshop (geen aandelen). Het kopje 'opruiming' is een leuk onderdeel van deze webshop. Ik haalde er al meer dan eens een voorraad brood vandaan voor een klein prijsje.
Het recept van mijn glutenvrije meelmix:
80 gram boekweitmeel
120 gram rijstmeel
Meng dit goed door elkaar.
Klaar!
Truukje: soms doe ik er één of twee eetlepels maismeel doorheen als ik wil zien dat het goed gemengd wordt.
Ik heb inmiddels altijd een pot van deze meelmix staan. Deze mix is namelijk niet alleen handig voor de pannenkoeken, we gebruiken hem ook voor bechamelsaus / een roux / deze cheesecake en voor ieder ander moment dat er opeens wat meel door de avondmaaltijd moet.
Het volledige recept voor pannenkoeken met deze mix zet ik een andere keer neer. Wij maken deze namelijk nogal uit de losse pols. Laten we zeggen: voor twee personen meel, snuf zout, drie eieren, melk met water 50 /50 (of een scheut kokosmelk + water) tot het de dunheid van dunne latex heeft. Voor wie meer aanwijzingen nodig heeft zal ik de volgende keer eens wegen wat ik in de kom doe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten