Bij de eerste poging maakte ik een wortelspread. De spread is goed gelukt en was makkelijk om te maken. Ik maakte gelijk een dubbele portie en vroor 2/3 in.
Deze wortelspread is lekker in plaats van kaas, maar ook lekker onder de kaas :-)
500 gram wortels (schoongemaakt gewogen).
2 eetlepels tahin
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel knoflookpoeder
halve theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel korianderpoeder
1/4 theelepel chilipoeder
zout en peper naar smaak
Hoe maak je wortelspread?
- Snij de wortels in stukjes.
- Stoom of stoof de wortels gaar.
- giet de wortels af en laat de wortels afkoelen.
- Doe uitgelekte wortels en de rest van de ingredienten bij elkaar en pureer de boel met keukenmachine of staafmixer.
- Doe de boel in een potje en geniet!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten