zondag 26 januari 2020

Wortelspread

Omdat we wat minder kaas willen eten (en meer groenten) wil ik zelf wat meer smeersels maken voor op het brood. Voor zoon is het handig als die smeersels dan ook gelijk gluten- en lactosevrij zijn.

Bij de eerste poging maakte ik een wortelspread. De spread is goed gelukt en was makkelijk om te maken. Ik maakte gelijk een dubbele portie en vroor 2/3 in.
Deze wortelspread is lekker in plaats van kaas, maar ook lekker onder de kaas :-)




Ingredienten:
500 gram wortels (schoongemaakt gewogen).
2 eetlepels tahin
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel knoflookpoeder
halve theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel korianderpoeder
1/4 theelepel chilipoeder
zout en peper naar smaak

Hoe maak je wortelspread?
  • Snij de wortels in stukjes.
  • Stoom of stoof de wortels gaar. 
  • giet de wortels af en laat de wortels afkoelen. 
  • Doe uitgelekte wortels en de rest van de ingredienten bij elkaar en pureer de boel met keukenmachine of staafmixer.
  • Doe de boel in een potje en geniet! 
De spread is een paar dagen  houdbaar (ik hou zelf 4 dagen aan).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten