De koekjes worden gemaakt met ingredienten die iedereen wel in huis heeft en ze zijn snel klaar.
Ingredienten:
- 220 gram pindakaas (met of zonder stukjes).
- 125 gram suiker
- 1 ei
- 1 theelepel bakpoeder (als het glutenvrij moet zijn, dan kun je ook de gewone 'Backin' van dr Oetker nemen).
- 1 theelepel kaneelpoeder
- Eventueel wat grofgehakte pinda's of amandelen en / of een paar hele pinda's of halve amandelen.
Hoe maak je glutenvrije pindakaaskoekjes
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Klop in 1 kom de eieren los met het bakpoeder en het kaneelpoeder.
- Meng in een andere kom de pindakaas met de suiker (ik gebruik hiervoor een mixer met deeghaken, dat werkt het beste).
- Doe het eimengsel bij het pindakaasmengsel en meng dit tot een dik, plakkerig deeg (weer met die deeghaken). Desgewenst kun je hier nog wat grofgehakte pinda's of amandelen doorheen mengen voor extra crunch.
- Leg een vel bakpapier op de bakplaat en vorm met de hand balletjes van het deeg. Leg deze op de bakplaat, met wat ruimte ertussen (ze lopen wat uit). Druk de koekjes een beetje plat.
- Desgewenst kun je nog een pinda of een halve amandel in het midden van het koekje drukken ter versiering.
- Bak de koekjes ongeveer 12 minuten in de oven. Ze zijn dan nog een beetje zacht. Als ze afkoelen worden ze nog wat harder.
- Smullen maar!
Klinkt lekker deze koekjes!
BeantwoordenVerwijderenDat zijn ze zeker!
Verwijderen