Wij maakten ‘m gelijk ook maar melkvrij. Gebruik jij wel melk, of gooi je er liever amandel- rijst- of havermelk doorheen, vervang dan het water in dit recept voor je eigen variant.
Ingrediënten:
150 gramboekweitmeel
100 gram havermeel (of fijngemalen havermout ;-)). Als het recept glutenvrij moet zijn, neem dan wel glutenvrije havermout ivm kruisbestuiving.
4 eieren
1 theelepel bakpoeder
Beetje zout naar smaak
500 ml water + een scheut kokosmelk (niet overdrijven)
Margarine / olie / roomboter om in te bakken.
Hoe maak je glutenvrije pannenkoekmix?
- Meng boekweitmeel, havermeel, bakpoeder en zout door elkaar.
- Maak een kuiltje in het midden en doe hierin de eieren, de kokosmelk en een deel van het water.
- Mix de eieren en de rest vanuit het kuiltje geleidelijk door het meel. Voeg de rest van het water beetje bij beetje toe als het mengsel te dik wordt / je alles door elkaar gemixt hebt.
- Laat het mengsel een half uurtje staan.
- Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur.
Eet smakelijk!
Laat vooral weten wat je van het recept vond.
Succesvolle aanpassingen hoor ik ook graag!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten