donderdag 30 mei 2019

Glutenvrije pannenkoekenmix

Dit is een fijn recept voor als je zelf je pannenkoekenmix wilt maken om wat voor reden dan ook.

Wij maakten ‘m gelijk ook maar melkvrij. Gebruik jij wel melk, of gooi je er liever amandel- rijst- of havermelk doorheen, vervang dan het water in dit recept voor je eigen variant.


Ingrediënten:


150 gramboekweitmeel
100 gram havermeel (of fijngemalen havermout ;-)). Als het recept glutenvrij moet zijn, neem dan wel glutenvrije havermout ivm kruisbestuiving.
4 eieren
1 theelepel bakpoeder
Beetje zout naar smaak
500 ml water + een scheut kokosmelk (niet overdrijven)
Margarine / olie / roomboter om in te bakken.

Hoe maak je glutenvrije pannenkoekmix?

  • Meng boekweitmeel, havermeel, bakpoeder en zout door elkaar.
  • Maak een kuiltje in het midden en doe hierin de eieren, de kokosmelk en een deel van het water. 
  • Mix de eieren en de rest vanuit het kuiltje geleidelijk door het meel. Voeg de rest van het water beetje bij beetje toe als het mengsel te dik wordt / je alles door elkaar gemixt hebt.
  • Laat het mengsel een half uurtje staan.
  • Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur.

Eet smakelijk!

Laat vooral weten wat je van het recept vond.
Succesvolle aanpassingen hoor ik ook graag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten