zondag 22 juli 2018

Pasta met romige courgette

We zitten weer in het courgette seizoen en dus is het een goed moment om mijn repertoire aan recepten met (veel) courgette uit te breiden.


Dit recept heeft alles wat je als liefhebber van makkelijke courgetterecepten kunt wensen: het is makkelijk, snel te maken, er gaat voldoende courgette in en het is een recept met weinig ingrediƫnten. Wat mij betreft een ideaal zomergerecht.


Ingrediƫnten:
Pasta voor 3-4 personen
50 gram roomboter
2 teentjes knoflook (uit de pers)
500 gram courgette (geraspt)
Eventueel 1 klein kuipje smeerkaas
Voldoende geraspte kaas

Hoe maak je deze romige courgettesaus?

  • Verhit de boter op laag tot middelhoog vuur. 
  • Als de boter warm is fruit je de knoflook zachtjes een minuutje in de boter.
  • Voeg de geraspte courgette toe en smoor deze op zacht vuur gaar.
  • Eventueel voeg je nu de smeerkaas toe (goed doorroeren en klaar).
  • Haal de pan van het vuur en meng de courgette door de pasta. 
  • Dien op met geraspte kaas. 
Heerlijk met gehaktballetjes in tomatensaus of een moot gebakken zalm, maar ook goed geschikt om zo te eten. Voeg dan zeker voldoende geraspte kaas toe. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten