Het uiteindelijke resultaat was lekker en erg makkelijk te maken.
De hoeveelheden zijn voor ongeveer 5 - 6 personen.
Ingrediënten:
Pak risotto
1 ui
Scheut olijfolie
Peper, zout (of wat bouillonpoeder)
1 1/2 pakje smeerkaas
Pakje gekookte bietjes (van ongeveer een pond)
wat verse of gedroogde mintblaatjes
Wat geraspte kaas
Wat geroosterde zonnebloempitten
Hoe maak je vegetarische bietenrisotto?
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui hierin even mee.
- Doe de risotto erbij en bak ui en risotto samen mee tot alles goed heet is.
- Doe er zoveel (gekookt) water bij totdat de boel 1 vingerkootje onderstaat (niet voelen natuurlijk... het is geen precieze wetenschap. Met kokend water gaat de boel wel even ontzettend bubbelen, even goed doorroeren en zo nodig nog wat koud water erbij doen.
- Voeg peper, zout of (als je dat lekker vind) wat bouillonpoeder toe. Ik liet de bouillonpoeder weg en vond het prima zo.
- Laat de risotto op laag vuur doorpruttelen.
- Maal de bietjes fijn in de keukenmachine.
- Als de risotto gaar is, roer dan de bietjes en smeerkaas erdoorheen.
- Schep de risotto op de borden en garneer met mintblaadjes, geroosterde zonnebloempitten en geraspte kaas.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten