Deze week verzon ik een variant, waarbij ik aardappels, groenten (wortels) en vlees in één keer klaarmaakte in de oven. De boel ging schoon op en werd met smaak gegeten.
Ik vind het een fijn recept, omdat je er weinig werk aan hebt. Heerlijk voor als je een dagje rustig aan wilt doen, met wél een redelijk gezonde en lekkere maaltijd op tafel.
Het is wel een recept uit de losse pols. Pas het vooral aan naar eigen smaak en hoeveelheid.
Ingrediënten:
Aardappels (ik neem een ruime kilo voor 4 personen, ongeschild gewogen)
Winterpeen (6-8 ons naar smaak voor 4 personen)
Scheut olijfolie
Hamburger uit de vriezer.
Hoe maak je deze makkelijke aardappel - wortelschotel:
- Schil de aardappels en snijd ze in schijfjes van rond de 8 mm (een krappe centimeter). Het luistert niet heel nauw, maar te dikke schijfjes vind ik zelf minder lekker.
- Schil of schrap de winterpeen en ontdoe ze van kop en kont. Snijd ze in de lengte doormidden en snijd die halve wortel nog een keer doormidden, zodat je 4 lange stroken krijgt. Kort die af op lengtes van een duim.
- Doe de schijfjes aardappel en stelen wortel bij elkaar in een kom en giet daar een scheut olijfolie overheen (niet te zuinig, maar ook alsof je ze wil baden in de olie).
- Hussel de boel goed door elkaar en stort alles op één of twee bakplaten. De boel moet niet teveel op elkaar liggen. Leg eventueel je diepgevroren hamburger bevroren en wel in het midden.
- Schuif de bakplaat / bakplaten in de oven en zet de oven op heet (250 graden is prima).
- Ik schat dat alles met 30 - 40 minuten wel klaar is. Hou het een beetje in de gaten: de aardappels moeten niet echt bruin worden, want dan worden ze al snel taai, maar ze moeten wel goed gaar zijn. Bij twee bakplaten wissel ik de platen halverwege de baktijd altijd even om.
- Zet de bakplaat / bakplaten op tafel, geef er wat mayonaise bij en smullen maar.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten