zondag 26 november 2017

Heerlijke havermoutkoekjes zonder ei

Dit recept is ontstaan vanuit de wens om restjes havermoutpap te verwerken. Met deze variant zijn we erg tevreden. Ik maak deze koekjes meerdere keren per week (en ze gaan iedere keer in één keer op...). 



Ingrediënten:

  • Restje havermoutpap (liefst met rozijnen).
  • Zoveel zelfrijzend bakmeel dat het een dik deegje wordt (nog net omschepbaar met de pannenlikker - beter iets te droog dan iets te nat). 
  • Klein scheutje olie 
  • Wat zonnebloempitjes
  • 3 volle theelepels suiker (of meer of minder, al naar gelang je hoeveelheid havermoutpap)
  • Eventueel wat appel in kleine stukjes gesneden

Hoe maak je havermoutkoekjes?

  • Schep alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Vet een bakplaat in
  • Schep met twee eetlepels hoopjes op de bakplaat, die je heel lichtjes aandrukt (zodat het net geen bergjes meer zijn).
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes tot ze lichtbruin zijn. 
Ik schat dat je ze ongeveer op 180 graden kunt bakken. Het zijn echter makkelijke koekjes: onze thermostaat is kapot (de oven blijft verwarmen) dus ik doe maar wat met een oven waarbij ik geen idee heb hoe heet hij is. Niet te heet in ieder geval, maar wel heet genoeg om de koekjes bruin te kleuren. De tijd heb ik ook al nooit opgemeten, maar kijk na 15 minuten even of ze licht bruin zijn. Hier lukken ze altijd en zijn de koekjes altijd binnen een dag op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten