vrijdag 22 september 2017

Rijsttaart met bolognaisesaus

Deze rijsttaart maakte ik van restjes. Je kunt natuurlijk ook expres rijst en bolognaisesaus maken om er rijsttaart van te kunnen maken, maar persoonlijk zou ik gewoon zorgen dat je de twee dagen ervoor teveel kookt (de ene dag teveel rijst en de andere dag teveel bolognaisesaus). 

We vonden het een lekker recept en ik vond het fijn dat ik er weinig werk aan had ;-)
Voel je vooral vrij om de rijsttaart meer smaak te geven door er kruiden / ketchup en dergelijke aan toe te voegen. Bij ons had de bolognaisesaus al zoveel smaak dat dit niet hoefde. 


Ingrediƫnten:

  • Flinke rest rijst (voor het aantal personen wat je hebt)
  • Rest bolognaisesaus of andere saus met tomaat.
  • Een paar rijpe tomaten (zoveel, dat je de hele schotel met plakjes kunt beleggen).
  • Gestoofde paprika (ik gebruikte drie paprika's voor twee ovenschotels. Neem gele, rode of oranje paprika's hiervoor. Groene worden wat eerder bitter) - het stoven gaat zo: doe wat olie in een pan en bak hierin de reepjes paprika langzaam gaar terwijl je ze af en toe omschud) - je kunt ook geroosterde paprika uit pot nemen.
  • Kaas (zoveel als nodig om de hele schotel met plakjes te beleggen).
  • Olijfolie of boter.

Hoe maak je rijsttaart?

  1. Vet de ovenschaal of taartvorm in met olie.
  2. Meng de rijst met de bolognaisesaus.
  3. Schep het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad.
  4. Beleg het geheel met plakjes tomaat en leg daarop weer de reepjes gestoofde paprika.
  5. Leg hierop plakjes kaas. 
Schuif het geheel een poosje in de oven op de middelste richel. 
Qua temperatuur maakt het volgens mij niet zoveel uit. De thermostaat van de oven is hier kapot, dus onze oven blijft zichzelf verwarmen. Ik zet de oven daarom pas aan als de schotel erin gaat en haal hem er dan ongeveer 20-25 minuten later weer uit. De kaas krijgt dan net een paar kleine lichtbruine plekjes. 

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten