Tót ik het op onderstaande manier probeerde.
En niet alleen ik, maar het hele gezin vindt ze geweldig.
Ingrediënten:
- 1 1/2 tot 2 1/2 dl melk (hoe droger het brood, hoe meer melk erbij moet).
- 1 ei
- 1 eetlepel stroop of suiker
- 1 theelepel kaneel
- 4 tot 8 stevige boterhammen afhankelijk van de dikte ervan.
- Wat citroensap
- Boter om in te bakken
Hoe maak je wentelteefjes?
- Snijd desgewenst de korst van het brood af (ik vind dat zelf lekkerder) en snij de boterhammen diagonaal doormidden.
- Kluts in een kom of brede pan met platte bodem de ingrediënten door elkaar.
- Laat de stukken brood hierin 15-30 minuten weken. Ik vind het zelf het fijnst om een heel brede pan te nemen. Zo kunnen alle boterhammen op hun eigen plekje weken, zonder dat je ze hoeft te verwisselen (waarbij ze uit elkaar vallen).
- Verhit de boter in een koekenpan. Zet het vuur laag en en bak de geweekte boterhammen aan beide zeiden goudbruin.
Foto: stockfoto
Geen opmerkingen:
Een reactie posten