zondag 10 september 2017

Snelle paprika - tomatensoep

Beide kinderen zijn dol op soep. Helaas voor hen vind ik het nogal eens teveel gedoe om soep als extra gang aan de maaltijd toe te voegen. 

Deze soep maakte ik echter graag. Het is een simpel en snel recept. Zelfs met nul kookervaring zou het moeten lukken. Daarbij is de soep erg lekker. het is een romige, zoete soep met net een klein beetje pit erin. Wat ons betreft is het een herhaalrecept. 




Ingrediënten
  • 300 gram rode of oranje paprika (gewogen voor het schoonmaken): schoon gemaakt en in stukjes gesneden
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (uit de pers of in stukjes)
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 300 ml passata
  • 600 ml groentenbouillon
Hoe maak je paprika-tomatensoep
  1. Doe alle ingrediënten in een hoge pan, roer ze door elkaar en breng het geheel aan de kook.
  2. Laat de soep zachtjes doorkoken tot de paprika zacht is (ongeveer 20 minuten).
  3. Gooi het geheel in de blender en blend tot je een fluweelzachte soep hebt. 
  4. Dien op. 

Foto: stockfoto (de soep was te snel op om er een foto van te kunnen maken ;-))


Geen opmerkingen:

Een reactie posten