Helaas stopte ik met bakken, toen zoon glutenvrij ging eten, omdat ik zo snel geen alternatief wist. Inmiddels is er een glutenvrije variant op onze plaatkoek getest en goed bevonden. De glutenvrije plaatkoek is na het bakken gelijk in stukken ingevroren, zodat we de komende tijd altijd een lekkere glutenvrije koek op voorraad hebben.
Deze hoeveelheid is net niet genoeg voor een hele ovenplaat, maar dat geeft niet. Vul de plaat gewoon zover als dat lukt.
Ingrediƫnten:
300 gram glutenvrij havermeel
100 gram glutenvrije havermout
200 gram suiker (houd 2 eetlepels apart)
120 gram gesmolten boter
2 eieren
Een bergje appels (1, 5 kilo?), geschild en in schijfjes of blokjes gesneden.
1,5 theelepel kaneel
Hoe maak je glutenvrije appel plaatkoek?
- Vet een ovenplaat in.
- Meng havermeel, havervlokken en suiker (houd 2 eetlepels apart)
- Smelt de boter en meng dit met de deeghaken door het haver-suiker mengsel
- Neem 1/5 van het deeg af en leg dit apart. Dit wordt de kruimellaag
- Aan de rest van het deeg voeg je de eieren toe. meng het met de deeghaken tot een samenhangend deeg.
- Druk het deeg uit op de bakplaat (je hoeft er geen opstaand randje aan te maken).
- Meng de appelstukjes met de kaneel en de 2 eetlepels suiker en strooi ze over het deeg. Leg de boel enigszins plat.
- verkruimel het achtergehouden deeg over het appelmengsel.
- Zet de boel in de oven en bak dit tot het deeg goudbruin is (bij voorverwarmde oven op 180 graden zou dit ongeveer 30 minuten moeten duren).
- Iets af laten koelen en in stukken snijden.
- Dien op en / of vries in. Leg bij het invriezen bakpapier of plastic tussen de lagen koeken zodat ze niet aan elkaar kleven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten