De soep deed me erg deed denken aan van die standaard tomatensoep die je vroeger in restaurants kreeg: zo'n donkerrode, gladde soep zonder stukjes groenten mét ballen. Ik vond die als kind al erg lekker.
![]() |
Zelfgemaakte tomatensoep (eigen foto) |
Deze kostten me 2,11 euro voor 275 gram (met 35% korting). Als je ze zelf maakt (of niet biologisch koopt), dan is de prijs een stuk lager. De bouillon was gratis en de blikjes tomaat kostten me in totaal 0,88. Aardappelzetmeel kost 0,49 per pakje. Zeg dat ik er 0,5 cent van heb gebruikt. Dan kost de soep me 3,04 euro voor een grote pan, waar gerust 9-10 porties soep in zitten.
Ingrediënten tomatensoep:
- 1,5 liter bouillon of kokend water met een bouillonblokje (hoeveelheid naar smaak - houd er rekening mee dat er in de blikjes tomatenblokjes ook zout zit).
- 2 blikjes tomatenblokjes
- 250 gram soepballetjes (zelf maken of voorgedraaid)
- 2-3 eetlepels aardappelzetmeel
Hoe maak je zelf tomatensoep:
- Verwarm de bouillon in een pan.
- Bak ondertussen de balletjes in een koekenpan rondom bruin.
- Gooi de balletjes in de bouillon
- Pureer de tomatenblokjes in de blender tot een schuimige massa.
- Doe de tomatenblokjes-mousse bij de bouillon en roer het geheel door.
- Breng de soep aan de kook.
- Meng drie eetlepels aardappelzetmeel met wat koud water totdat het is opgelost.
Voeg dan wat hete soep toe, meng en giet dit mengsel al roerende bij de soep. Even blijven roeren. - Laat de soep zo'n tien minuutjes door pruttelen, dan zijn de balletjes gaar.
- Desgewenst kun je nog wat vermicelli meekoken op het laatst.
Andere opties:
- Een scheutje room gieten op de geserveerde soep gieten
- Een beetje kokosroom aan de soep toevoegen en de soep serveren met verse koriander.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten