vrijdag 10 februari 2017

Recept kaaskoekjes

Dit recept is lekker en gemakkelijk voor als je 's avonds hartige lekkere trek krijgt of als je last minute even snel iets wilt maken voor bezoek.

Zelfgebakken kaaskoekjes

In het recept moet je het deeg overigens 2 uur laten opstijven in de koelkast. Dit kun je ook laten (getest wegens dringende lekkere trek...). Alleen is het deeg dan zacht, waardoor de koekjes iets minder mooi van vorm worden.

Ingrediënten kaaskoekjes:


  • 4 plakjes bladerdeeg
  • geraspte kaas 

Hoe maak je kaaskoekjes?

  • Laat het bladerdeeg ontdooien.
  • Leg de plakjes op een schoon werkblad met het plastic velletje naar boven. 
  • Haal het plastic eraf, strooi wat geraspte kaas op het plakje bladerdeeg, leg het plastic er weer op en rol met een deegroller over het plastic heen. Op deze manier rol je de kaas in het deeg. Daarna haal je het plastic er natuurlijk weer af. 
  • Rol het deeg op tot een rondje, óf rol vanuit beide zijden het deeg naar elkaar toe tot je een soort opgerolde 3 krijgt. 
  • Laat het deeg bij voorkeur twee uur opstijven in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Snijd met een scherm mes plakjes van de deegrolletjes. 4-5 mm is prima. Het luistert niet zo nauw. Leg de plakjes op een vel bakpapier op de (koude) bakplaat. 
  • Bak de rondjes ongeveer acht minuten. Let op: ze mogen niet te bruin worden, want dan worden ze minder lekker. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten