Wij hebben die wel en ik kan melden dat het ook bij lactosevrij ijs erg handig is.
Dit weekeinde maakte ik twee ijssoorten, waarvan ééntje op basis van enkel fruit en een beetje kokoswater (wat je volgens mij ook best kunt vervangen door iets anders: zoals water, fruitsap, amandelmelk of wat dan ook).
Het roomijs was een hit! Het leukste van dit 'roomijs' (behalve dat het erg lekker is) is, dat het geen toegevoegde suikers of room bevat en dat je het dus gewoon als fruitportie kunt eten. Ideaal voor als we een warme zomer krijgen dus.
![]() |
| Ook bananen kun je groot inslaan... |
Ingrediënten:
- Een paar rijpe bananen (3-4)
- 1 rijpe mango
- Een paar eetlepels water, fruitsap, amandelmelk, kokossap of wat ook.
Hoe maak je bananenijs in de ijsmachine?
- Snij alles in stukjes en doe het in de keukenmachine, samen met wat van het water / sap.
- Pureer de hele handel tot je een smeuïge zachte massa hebt zonder klontjes.
- Giet dit in de ijsmachine.
- Zet 'm aan volgens de gebruiksaanwijzing.
Werkwijze zonder ijsmachine:
Mocht je geen ijsmachine hebben (maar wel een keukenmachine) dan kun je dit ijs ook maken, alleen is het dan wel belangrijk dat je (minstens zes uur) vooraf al stukjes banaan hebt ingevroren.
- Snij de bananen in stukjes en leg deze minstens zes uur in de vriezer (zo kun je dus ook je overtollige overrijpe bananen wegwerken!).
- Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en blend de boel tot puree.
- Laat de massa nog even opstijven in de vriezer.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:
Een reactie posten