Gelukkig was er nog één ei en wist ik daarvan mayonaise te fabriceren - die nog verbazingwekkend goed lukte ook.
Het viel me erg mee hoe makkelijk het is om mayonaise te maken.
![]() |
| Potje zelfgemaakte mayonaise |
Ingrediënten voor mayonaise:
1 klein ei1 eetlepel mosterd
1 theelepel zout
2 deciliter olie met een neutrale smaak
1 1/2 - 2 eetlepels citroensal
1-2 eetlepels lauwwarm water
Hoe maak je mayonaise in de blender?
- Doe ei, mosterd en zout in de blender.
- Mix dit ongeveer een halve minuut.
- Voeg de helft van de olie al mixend in een dunne straal toe (let op! Dit spettert erg. Giet het dus door de kleine vulopening en hou je hand boven de opening.
- Voeg de citroen toe terwijl je mixt
- Voeg dan de rest van de olie toe (dunne straal).
- Verdun de boel met wat water.
- Stop de boel in een glazen potje

Dankjewel voor deze tip. Ik ga het zeker eens maken. Want het is toch goedkoper dan kopen. :)
BeantwoordenVerwijderenWaarom lukt mij dit nou nooit?
BeantwoordenVerwijderenAls Ge begint niet te vlug je mixer bewegen beetje laten staan op de bodem tot de dikker mayonaise te zien is.verder beetje bij beetje olie bij doen en niet roeren met de mixer Scheppen laats citroen endan beetje water
VerwijderenJe kunt ook alle ingrediënten tegelijk in een smalle en hoge mengbeker doen, de staafmixer erin en onderop beginnen en dan rustig naar boven trekken. Ik doe er alleen geen water bij maar wel nog wat witte peper. En als je frietsaus wilt, kun je er daarna nog wel wat water/yoghurt/room (hoeveel calorieën mogen er inzitten?) aan toevoegen om het te verdunnen.
BeantwoordenVerwijderenHeb ik ook gedaan en dan werkt ook goed!
BeantwoordenVerwijderenEn zorg ervoor dat alle ingrediënten op dezelfde (kaner) temperatuur zijn. Mocht het schiften: eetlepel kokend water erbij mixen doet wonderen
BeantwoordenVerwijderenHoe lang kan je het bewaren
BeantwoordenVerwijderen