vrijdag 8 april 2016

Lekkere budget chocoladetaart met kokos: glutenvrij en lactosevrij

Dit recept is eenvoudig en bevat enkel gangbare, betaalbare ingrediënten. Het is een vrij lichte taart, die aan de binnenzijde nog een beetje vochtig is. De taart heeft een een lichte kokossmaak (mmmm..... chocolade-kokossmaak!)

Kortom: gewoon lekker en betaalbaar bakken.

Chocolade-kokostaart lactosevrij en glutenvrij

Ingrediënten:

125 gram gemalen kokos
125 gram sinaasappelsap
cacaopoeder naar smaak (ik deed er zoveel in dat het beslag goed bruin kleurde)
150 gram suiker 
2 eetlepels olie
4 eieren, gesplitst

Hoe maak je glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart?

Het beslag
  • Doe de kokos in een kom en giet de sinaasappelsap erbij. Roer dit goed door elkaar en laat het een half uurtje staan. De kokos wordt dan zacht. 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de suiker, eierdooiers en de olie erbij en roer alles goed door elkaar. 
  • Klop de eiwitten stijf in een andere kom en schep deze in delen door het kokosmengsel. Bij mij was het kokosmengsel vrij stijf. Door eerst 1/3 van het eiwit er goed doorheen te scheppen werd het mengsel meer smeuïg, waardoor ik de rest van het eiwit er met een paar halen doorheen kon vouwen. 
  • Vet een taartvorm van 18/19 cm doorsnede in.
  • Giet het beslag in de taartvorm en bak deze 45 minuten midden in de voorverwarmde oven (180 graden).
  • Maak de taart na het bakken voorzichtig los van de rand en laat hem ondersteboven afkoelen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten