Kortom: gewoon lekker en betaalbaar bakken.
| Chocolade-kokostaart lactosevrij en glutenvrij |
Ingrediënten:
125 gram gemalen kokos
125 gram sinaasappelsap
cacaopoeder naar smaak (ik deed er zoveel in dat het beslag goed bruin kleurde)
150 gram suiker
2 eetlepels olie
4 eieren, gesplitst
Hoe maak je glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart?
| Het beslag |
- Doe de kokos in een kom en giet de sinaasappelsap erbij. Roer dit goed door elkaar en laat het een half uurtje staan. De kokos wordt dan zacht.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de suiker, eierdooiers en de olie erbij en roer alles goed door elkaar.
- Klop de eiwitten stijf in een andere kom en schep deze in delen door het kokosmengsel. Bij mij was het kokosmengsel vrij stijf. Door eerst 1/3 van het eiwit er goed doorheen te scheppen werd het mengsel meer smeuïg, waardoor ik de rest van het eiwit er met een paar halen doorheen kon vouwen.
- Vet een taartvorm van 18/19 cm doorsnede in.
- Giet het beslag in de taartvorm en bak deze 45 minuten midden in de voorverwarmde oven (180 graden).
- Maak de taart na het bakken voorzichtig los van de rand en laat hem ondersteboven afkoelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten