Dit recept is makkelijk te maken en heeft geen ingewikkelde of dure ingrediënten. Van mij mocht het wel wat zoeter als je hem als muffin eet om te snoepen. Aan de andere kant: lekker was ie wel en ze zijn zo gezond, dat je er gerust eentje bij ontbijt of lunch kunt eten (hoewel je dan met de vraag blijft zitten wat je dan eet als tussendoortje ;-))
Goed voor 9 muffins
Het is een mix van gevonden recepten.
60 gram (glutenvrije) havermout
60 gram sinaasappelsap, of plantaardige melkvervanger
1 ei
1 rijpe banaan
1 - 1,5 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel kaneel
Eventueel een beetje anijszaad (1/4 theelepel)
75 gram boekweitmeel
90 gram gemengd ingevroren fruit
Hoe maak je deze lactose en glutenvrije muffin met zomerfruit?
- Doe alle ingrediënten, behalve het boekweitmeel en het ingevroren fruit in de blender of maal het fijn in de keukenmachine.
- Voeg dan het boekweitmeel toe en laat blender of keukenmachine nog even goed draaien.
- Meng met een lepel het zomerfruit (bevoren) door het beslag
- Schep het geheel in muffinvormpjes
- Bak de muffins 25 minuten op 180-190 graden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten