Eenvoudig, snel, lekker en goed in te vriezen
Deze bonenburgers waren een succes. Mocht je niet van pittig houden, wees dan wat meer bescheiden met het chilipoeder.
Deze burgers kunnen ook goed als broodje bonenburger met saus.
Inspiratie haalde ik uit de Dikke vegetariër .
Inspiratie haalde ik uit de Dikke vegetariër .
Ingrediënten vegetarische bonenburgers
- 1 groot blik capucijners (of bruine bonen, kikkererwten of wat anders)
- 2 uien
- 50 gram havermout (degene die je niet hoeft te weken - de goedkoopste uit de supermarkt) + extra havermout
- 2 theelepels chilipoeder
- 2 theelepels kerriepoeder
- Zout en peper
- 1 ei
- eetlepel ketjap
- scheutje tomatenpassata (of tomatenpuree)
- Olie om in te bakken
Hoe maak je burgers van kapucijners / bonen?
- Giet het vocht uit het blik, spoel de peulvruchten af en laat ze nog even uitlekken.
- Doe de peulvruchten in een kom. leg de andere ingrediënten in het midden erop en zet de staafmixer erop. Maal de boel niet helemaal fijn, maar wel het deel waar de havermout ligt. Het is niet erg als er wat grovere stukjes inzitten van de peulvruchten. Meng de boel goed door elkaar.
- Laat het mengsel een half uurtje staan.
- Doe havermout in een bord.
- Vorm hamburgertjes van het mengsel en haal ze gelijk door de havermout heen. Voeg meer havermout toe aan het mengsel als dit echt te vochtig is. Een beetje klef is niet erg.
- Bak de bonenburgers die je gelijk wilt eten een paar minuten aan iedere zijde.
- Vries de rest in. Dit doe je het makkelijkst door de burgers naast elkaar op een broodplank (of zoiets) in de vriezer hard te laten worden. Als ze goed bevroren zijn kun je ze makkelijk in een bakje doen zonder dat ze aan elkaar kleven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten