vrijdag 22 mei 2015

Indonesische gerecht van tahoe met pindasaus

En weer een vleesloos dagje. De mannen schepten allebei twee keer op en deden meermaals het dringende verzoek om deze combinatie vaker te maken. Volgens zoon (4) was het verrukkelijk :-)
Ik vermoed dat zijn pluim vooral te maken had met de pindasaus die in dit gerecht gaat.
Hoe dan ook: dit gaan we zeker nog eens, maken! 

Erg lekker met Pad pak Ruam Mitr (Thaise roerbakgroenten - deze keer een restje broccoli, sugarsnaps en veel taogĂ©), rijst en eventueel gebakken uitjes en atjar tjampoer (de laatste twee gewoon uit de winkel)

Nodig:
olie
1 blok tahoe in blokjes.
2 teentjes knoflook uit de pers
1/2 theelepeltje sambal (hoeft niet percé)
2 theelepels suiker
3 eetlepels pindakaas
3 eetlepels ketjap
Citroensap

Hoe maak je tahoe met pindasaus?
wrijf de knoflook met sambal en suiker fijn
Bak de tahoe in de olie lichtbruin
Haal de tahoe uit de pan en zet apart.
bak het knoflookmengsel 1 minuut in olie en voeg de pindakaas toe.
Roer door elkaar en doe gelijk de ketjap en citroensap erbij.
Doorroeren, enigszins verwarmen en de tahoe erbij doen.
Nog even omroeren en opdienen.
Nice vegan recipe, loved by both man and son.

Needed: 
oil 
1 cube tofu, cut into small cubes.
2 cloves of garlic, pressed 
1/2 teaspoon sambal (not a necessity) 
2 teaspoons sugar 
3 tablespoons peanut butter 
3 tablespoons sweet soy sauce
Some lemon juice 

How to make Tofu with peanut sauce?

Rub the garlic with sambal and sugar fine 
Bake the tofu in the oil, untill it's light brown.
Remove the tofu from the pan and set aside.
Fry the garlic mixture 1 minute in oil.
Then add the peanut butter and stir.
Immediately add the soy sauce and lemon juice.
Stirr untill heated and add the tofy. 
Stirr untill mixed and serve

Tastes delicious with Pad pak Ruam Mitr (Thai stir-fry vegetables), rice and fried onions and atjar tjampoer (the last two from the store)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten