Feest betekent bij ons eten. En eten is feest. Zo'n verjaardagspartijtje is dus een mooi excuus voor allerlei lekkers. Één van de heerlijkheden dit weekeinde was een aardbeien-chocoladetaart.
Maak voor het gemak de cake een dag van tevoren en vul hem op de dag zelf. Geef het geheel wel de tijd om te koelen. Is het net zo achterlijk warm als het bij ons was, klop de slagroom dan in een kom, die weer in een bak met koud water staat. Anders kun je net als ik de eerste poging weg gooien...
Ik maakte deze keer een vetarme cake. Hij was lekker, maar ik denk dat hij met een 'cake' van biscuitdeeg nóg lekkerder was geweest.
![]() |
| Aardbeien-chocoladetaart |
Springvorm van 20-22 cm
1,5 dl melk
25 gram boter
3 eieren
200 gram suiker
175 zelfrijzend bakmeel
3 flinke eetlepels cacao.
Vulling
1,5 dl slagroom, stijfgeklopte
150 gram aardbeien geprakt of in plakjes
Chocolade topping:
1, 5 dl slagroom
150 gram pure chocolade
1 eetlepel honing
nog een flinke hand aardbeien
Hoe maak je deze aardbeien-chocoladetaart?
Cake:
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Vet de bodem in en leg hierop een laagje bakpapier
- Verwarm de melk met de boter, tot de boter gesmolten is
- Eieren met de suiker kloppen tot een luchtige, schuimende massa
- Voeg afwisselend de bakmeel / cacao en het melk-botermengsel toe terwijl je blijft klutsen
- Stort het mengsel in de springvorm
- Bak de cake 35 minuten in de oven.
- Laat daarna eerst afkoelen voordat je hem stort. Verwijder dan ook gelijk het bakpapier, want je wordt er niet blij van als je dat moet doen als de taart klaar is...
- Snijdt de taart overdwars in plakken (dus één snede maken)
Vulling:
- Klop de slagroom stijf, prak de aardbeien en meng de boel door elkaar. Smeer dit mengsel op de onderste helft van de taart en leg het bovendeel erop.
- Óf klop de slagroom, smeer de helft op de onderste helft, leg de aardbeiplakjes erop en smeer er nog wat slagroom overheen.
Topping:
- Breek de chocolade in stukjes en doe chocolade, slagroom en honing in een pannetje.
- Verwarm de boel op middelhoog vuur.
- Ga fanatiek klutsen zodra de chocolade gesmolten is en haal het pannetje van het vuur.
- Laat de boel iets afkoelen een smeer dan de taart ermee in.
- Leg je aardbeien nog even leuk op de taart
- Klaar!

Geen opmerkingen:
Een reactie posten