zondag 15 februari 2015

Wentelteefjes

Wat mij betreft een heel goed gerecht voor de zondagsbrunch / lunch.

Ingredienten:
2 eieren
2 1/2 dl melk
1 theelepel vanille essence
50 gram bloem
Snufje zout
Boter
ongeveer 8 boterhammen (ik snij de korst er altijd af)

Hoe maak je wentelteefjes?
Klop de eieren met de bloem, melk, essence en het zout.
Verwarm de boter in de pan
Haal de boterhammen door het mengsel
Bak de boel goudbruin
Dien op

Heerlijk met honing, jam of compote.

3 opmerkingen:

  1. Voeg je geen kaneel toe? WMT

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kaneel kan ook, maar dan zou ik de vanille weglaten. Persoonlijk vind ik deze variant met vanille lekkerder

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Om de zoveel maanden zie ik de wentelteefjes wel ergens voorbij komen. En dan loopt het water in m'n mond. Het is ook zo'n heerlijk, troostrijk gerecht. Ook voor mij met vanille, ipv kaneel. Yam!

    BeantwoordenVerwijderen