woensdag 6 mei 2015

Budget koken : andijvie anders

Uit onze mini moestuin kwam deze lente één krop andijvie. Hiervan maakte ik een griekse salade.

Het fijne aan deze salade is dat de andijvie er minder bitter door smaakt en dat je niet vastzit aan andijvie. Je kunt net zo goed een andere groene bladgroente nemen of een aantal groenten combineren. Ik maakte de salade deze keer met andijvie en het blad van radijs (ook uit eigen tuin). 

Wij aten er risotto bij, vissticks en een kleine rauwkost salade van wortel, komkommer en radijs.

Je kunt dit gerecht echter ook prima combineren met aardappels en wat kip of zalm. Vervang de vissticks voor een eitje of wat feta als je vegetarisch kookt. 
Andijvie en blad van radijs

Nodig voor twee personen:
400 gram groene bladgroenten (andijvie - blad van radijs - spinazie - raapstelen enzovoorts)
Zout, peper
Olijfolie
Wat citroensap 

Werkwijze:
Groenten goed wassen en in grove stukken snijden 
Kort koken in een bodempje water tot de groenten geslonken zijn.
Schep de groenten uit de pan en laat het vocht uitlekken.
Leg ze op een diep bord of wijde kom en bestrooi met zout en peper.
Sprenkel er wat olijfolie en citroensap overheen en dien op.

Persoonlijk vind ik deze salade lauwwarm het lekkerst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten