| Courgettetaart met kaas en tomaat |
Lauwwarm is deze hartige taart het lekkerst. Geschikt voor 4 personen.
Ingredienten:
Ingredienten:
750 gram courgette, grof gerasp
5 eieren
125 ml extra vergine olijfolie
2 eetlepels gedroogde munt
200 gram echte feta
150 gram belegen kaas, geraspt
zout en versgemalen zwarte peper
150 gram bakmeel
8-10 minitomaatjes
Hoe maak je deze courgettetaart?
- Vet een ovenschaal van ongeveer 30 x 20 cm in en bekleed hem met bakpapier.
- Rasp de courgette grof met de keukenmachine, knijp het vocht eruit en zet de courgette apart.
- Rasp de belegen kaas en zet deze apart
- Verwarm de oven op 180 graden
- Klop de eieren los.
- Voeg olijfolie en munt toe en klop dit door de eieren heen.
- Doe de geraspte courgette,de belegen kaas, 4/5 van de feta, zout en peper bij de eieren en meng alles door elkaar.
- Voeg het bakmeel toe en schep alles nog eens goed om.
- schep het mengsel in de beklede bakvorm en verdeel het mooi over de vorm.
- Druk de tomaatjes in het courgettemengsel, met de ronde kant naar onderen.
- Verrkruimel de rest van de feta over het geheel en zet de taart in de oven.
- De courgettetaart is gaar na ongeveer 45-50 minuten
.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten