zondag 8 september 2013

Heerlijk en simpel: courgettetaart met feta en belegen kaas


Courgettetaart met kaas en tomaat
Dit recept heeft Griekse invloeden en smaakt goed bij zonnige zomeravonden. Maak hem dan met de Griekse bietensalade, want die is er erg lekker bij. Het raspen en het bekleden van de ovenschaal vraagt even wat werk, maar dat is te overzien. Je maakt in ieder geval indruk met deze taart. Mocht je omkomen in de courgettes, dan is bijkomend voordeel dat hier een mooie hoeveelheid courgette in gaat.

Lauwwarm is deze hartige taart het lekkerst. Geschikt voor 4 personen.

Ingredienten:
750 gram courgette, grof gerasp
5 eieren
125 ml extra vergine olijfolie
2 eetlepels gedroogde munt
200 gram echte feta
150 gram belegen kaas, geraspt
zout en versgemalen zwarte peper
150 gram bakmeel
8-10 minitomaatjes

Hoe maak je deze courgettetaart?
  • Vet een ovenschaal van ongeveer 30 x 20 cm in en bekleed hem met bakpapier.
  • Rasp de courgette grof met de keukenmachine, knijp het vocht eruit en zet de courgette apart.
  • Rasp de belegen kaas en zet deze apart
  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Klop de eieren los.
  • Voeg olijfolie en munt toe en klop dit door de eieren heen.
  • Doe de geraspte courgette,de belegen kaas, 4/5 van de feta, zout en peper bij de eieren en meng alles door elkaar.
  • Voeg het bakmeel toe en schep alles nog eens goed om.
  • schep het mengsel in de beklede bakvorm en verdeel het mooi over de vorm.
  • Druk de tomaatjes in het courgettemengsel, met de ronde kant naar onderen.
  • Verrkruimel de rest van de feta over het geheel en zet de taart in de oven.
  • De courgettetaart is gaar na ongeveer 45-50 minuten





.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten