donderdag 12 september 2013

Uientaart

Dit recept is een samenraapsel van verschillende internetrecepten. Wij vonden hem bijzonder geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar.

De taart is voor 2 - 4 personen. Als je hem met 4 personen eet, maak er dan wel een frisse salade bij.

Ingredienten:
750 gram uien (of 6-7 grote uien), in snippers
Klont roomboter (ongeveer 40 gram)
7 plakjes bladerdeeg
3 eieren
1 kuipje creme fraiche van 200 gram
2 flinke theelepels mostert
1/2 theelepel tijm
Peper en zout naar smaak
40 gram geraspte belegen kaas

Hoe maak je uientaart?
  • Bak de uien bij voorkeur eerst 10 minuutjes zonder boter op middelhoog vuur in een koekenpan zonder deksel. Dit zorgt ervoor dat het vocht van de uien enigszins verdampt. Roer af en toe.
  • Voeg na 10 minuten de boter toe, laat deze smelten en bak de uien in een open pan nog 20-30 minuten.
  • Laat ondertussen het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 180 graden.
  • klop de eieren los en vermeng deze met de creme fraiche, mostert, tijm, peper, zout en de geraspte kaas. 
  • Vet een ovenschaal in en bekleed deze met het bladerdeeg. Ik hou zelf altijd een plakje over om bovenop te leggen.
  • Prik gaatjes in de bodem met een vork.
  • Verdeel de uien over de bodem en schenk hier het eimengsel overheen.
  • Rek het laatste plakje (als je dat over hebt gehouden) uit en leg dat op het mengsel. 
  • Schuif de schaal de oven in en bak 30 minuten in het midden van de oven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten