Manlief en ik zijn beiden min of meer in de lappenmand en dan moeten er natuurlijk vitamientjes worden gegeten, terwijl tegelijkertijd het energielevel om eten klaar te maken heel laag is.
Gelukkig lagen er toen nog wraps / tortilla's in de voorraadkast.
Overigens is dit ook een makkelijk gerecht voor als kinderen of echtlieden op verschillende tijden thuiskomen en je toch iets met groenten op tafel wilt zetten. De wraps kun je vooraf klaarmaken en later eten, of alle ingredienten klaarzetten en pannenkoek opwarmen en beleggen als de desbetreffende eter thuiskomt. De wrap koelt snel af, dus persoonlijk zou ik gaan voor vooraf klaarmaken. Uiteindelijk komt dat qua temperatuur en smaak op hetzelfde neer en het kost minder werk. Misschien de saus wel pas toevoegen als er gegeten gaat worden.
Werkwijze voor 2 personen is als volgt.
Ingredienten
Leg de groenten apart in kommetjes, zo ook met de sauzen en de vis
4 wraps
3 ons worteltjes, in plakjes, gekookt, uitgelekt en vermengd met een theelepel komijnpoeder
1 grote tomaat in heel dunne plakjes
1/4 komkommer in heel dunne plakjes
Desgewenst wat blaadjes sla of rucola
1 blikje tonijn vermengd met
1 eetlepel kappertjes
2 ons kwark vermengd met
2-3 eetlepels mayonaise.
peper en wat zout en
een beetje fijngeknipte bieslook
1 klein blikje tomatenpuree, vermengd met
1 theelepel gemberpoeder,
een beetje poedersuiker en
een scheut olijfolie om het geheel smeuig te maken
Werkwijze:
- Warm de pannenkoeken op in een koekenpan zonder olie oid.
- Leg ze op een groot plat bord en leg de groenten en het tonijnmengsel in 1 streep midden op de tortilla.
- Dribbel hier het kwarkmengel overheen.
- Smeer dan een flinke theelepel tomatenpuree in een streep ernaast en vouw het geheel dicht.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten