Nog steeds niet fit, maar wel met meer trek kwamen we hier op het volgende flitsrecept. Het is voor 2 personen en klaar in ongeveer 15 minuutjes. Is het mijn beste recept? Nee. Dit gerecht is door ons beiden echter wel met smaak verobert en soms gaat snel boven hoog-culinair
wil je dit gerecht na deze dubieuze omschrijving uitproberen, volg dan de werkwijze hieronder.
Ingredienten
Zonnebloemolie
2 teentjes knoflook, gesnippert
3 wortels, in dunne plakjes
1 paprika, in blokjes
2 stengels bleekselderij, in stukjes (wel eerst draden verwijderen)
Beetje Chinese kool of spitskool in reepjes
Scheutje vissaus
Scheutje sojasaus
Klein blikje tomatenpuree
1Theelepel suiker
Peper naar smaak
2 eieren
2 vierkantjes noodles (of naar behoefte)
Hoe maak je snelle noodles met groenten en ei?
- Zet water op voor de noodles.
- Snij ondertussen de groenten en leg ze apart van elkaar in kommetjes.
- Verhit de olie in een pan en voeg de wortel en de knoflook toe.
- Bak op hoog vuur tot het geheel goed heet is.
- Voeg achter elkaar een scheut water, een scheut vissaus en een scheut soyasaus toe.
- Voeg paprika en bleekselderij toe, roer en doe het deksel op de pan. Als het geheel te droog is, dan voeg je nog wat water toe.
- Het water zal nu wel koken. Leg de noodles in een ruime pan en goet het kokende water erop. Laat de noodles een paar minuten zachtjes doorkoken.
- Gooi ondertussen de kool bij de wortels. Roer het geheel door en doe het deksel er weer op.
- Dek de tafel of zet borden klaar om zo op te scheppen.
- Zet het vergiet klaar voor de noodles.
- Checj of de noodles gaar zijn.
- Giet ze af in het vergiet en snij ze klein.
- Breek de eieren in de pan met de groenten en bak ze onder af en toe roeren tot vlokken.
- Als de eieren gebakken zijn, voeg dan tomatenpuree, suiker, wat peper en de mie toe.
- Roer het geheel door elkaar, proef en voeg zo nodig nog wat soyasaus,peper of zout toe.
- Schep op en eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten