We blijven even in de snelle recepten. Voor degenen die nu net mijn blog ontdekken: dit is gewoon even een fase. Als je bij mijn andere recepten kijkt zul je ook heel andere fases vinden: slowfood, gezonde (en ongezonde) bakrecepten, een Arabische en een Joodse fase... Het wil nog wel eens wisselen hier.
Vandaag maakte ik een snelle, maar erg lekkere salade. Als je echt snel wilt zijn is een keukenmachine onontbeerlijk. Zonder lukt natuurlijk ook, maar de keukenmachine is nou net de truuk voor het tempo.
Overigens is dit zomaar een basisrecept, je kunt naar believen varieren met groenten en met dressing.
Andere groenten die je kunt gebruiken: rauwe bietjes, paprika, radijsjes, daikonwortel, chinese kool, enzovoorts. Voor de dressing kun je varieren met yoghurt, mayonaise, andere soorten olie en voor het stukje zuur: azijn of citroensap (zou ik persoonlijk niet gebruiken naast zure melkproducten). Voor het zoet kun je behalve appel ook ander (gedroogd) fruit gebruiken. Gedroogd fruit wel toevoegen na het maalwerk. Naast appel gebruik ik zelf graag rozijntjes.
Groenten:
2 wortels, in stukken
Stuk (witte) kool, in grove stukken
1 of 2 stengels bleekselderij, ontdaan van draden, in grove stukken
1 appel, schoongemaakt en in vieren
1/4 komkommer
Een paar zilveruitjes uit pot
Wat verse peterselie en / of koriander
Dressing:
twee eetlepels kwark
een scheut olijfolie
Werkwijze:
Doe alle groenten in de keukenmachine, let erop dat je de harde groenten in wat kleinere stukken snijd dan de zachte (zoals de appel en komkommer). Druk dan de pulseerknop in tot het geheel net niet fijn genoeg is naar je zin.
Doe nu de dressing erbij en druk de pulseerknop nog even in.
Klaar!
Vandaag maakte ik een snelle, maar erg lekkere salade. Als je echt snel wilt zijn is een keukenmachine onontbeerlijk. Zonder lukt natuurlijk ook, maar de keukenmachine is nou net de truuk voor het tempo.
Overigens is dit zomaar een basisrecept, je kunt naar believen varieren met groenten en met dressing.
Andere groenten die je kunt gebruiken: rauwe bietjes, paprika, radijsjes, daikonwortel, chinese kool, enzovoorts. Voor de dressing kun je varieren met yoghurt, mayonaise, andere soorten olie en voor het stukje zuur: azijn of citroensap (zou ik persoonlijk niet gebruiken naast zure melkproducten). Voor het zoet kun je behalve appel ook ander (gedroogd) fruit gebruiken. Gedroogd fruit wel toevoegen na het maalwerk. Naast appel gebruik ik zelf graag rozijntjes.
Groenten:
2 wortels, in stukken
Stuk (witte) kool, in grove stukken
1 of 2 stengels bleekselderij, ontdaan van draden, in grove stukken
1 appel, schoongemaakt en in vieren
1/4 komkommer
Een paar zilveruitjes uit pot
Wat verse peterselie en / of koriander
Dressing:
twee eetlepels kwark
een scheut olijfolie
Werkwijze:
Doe alle groenten in de keukenmachine, let erop dat je de harde groenten in wat kleinere stukken snijd dan de zachte (zoals de appel en komkommer). Druk dan de pulseerknop in tot het geheel net niet fijn genoeg is naar je zin.
Doe nu de dressing erbij en druk de pulseerknop nog even in.
Klaar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten