Kijk... als je net een vleespakket hebt gekocht van 20 kilo, dan ben je natuurlijk bijna wel verplicht om een paar vleesrecepten te delen.
Dit recept is handig als je maar weinig tijd hebt. Het vlees marineer je van tevoren. Bijvoorbeeld door de avond ervoor alvast vlees uit de vriezer te halen en dan 's morgens de marinade erbij te gooien.
Als je een beetje handigheid hebt met snijden en de dingen op elkaar afstemmen, dan is dit een supersnel recept. Dit gerecht maak ik ook wel zonder vlees. Dan zeker de gebakken uitjes (uit de supermarkt) en een flinke hand pinda's over het eindresultaat strooien!
Het gerecht is voor 2 personen en is ook lekker om als restje de volgende dag op te warmen.
Nodig:
Voor de Chinese bieflapjes:
140 gram bieflapjes in fijne reepjes (of meer als je gewend bent om meer vlees te eten).
Scheutje sojasaus
Scheutje vissaus
klein scheutje sesamolie
2 knoflookteentjes in stukjes.
Doe alles bij elkaar in een plastic zakje , bind deze dicht met voldoende ruimte tussen vlees en knoopsel en kneed alle ingredienten goed door elkaar. Laat de boel een paar uur marineren.
De rest van de ingredienten:
Ongeveer 2-3 vierkantjes mihoen (of zoveel als dat je denkt te gaan eten).
Zonnebloemolie om in te bakken
4,5 ons gemengde groenten: bijvoorbeeld wortel met spercieboontjes (of broccoli). Wortel is in ieder geval erg lekker hierin.
Een kootje verse gember, geraspt
2 teentjes knoflook, in stukjes
Eetlepel sojasaus
Eetlepel vissaus
scheutje water
Halve theelepel suiker
Beetje verse peper
Roomboter om vlees in te bakken
Hoe maak je rijstmie met Chinese bieflapjes?
- Water aan de kook brengen en rijstmie heel kort koken (4 minuten)
- Terwijl het water aan de kook raakt snij je de groenten en knoflook in stukjes en rasp je de gember.
- Wok de (stevige) groenten samen met de verse gember en knoflook op hoog vuur. Als de boel goed heet is, dan blus je de boel met een scheut water. Doe er snel de vissaus, sojasaus, suiker en peper bij. Dan gelijk het deksel erop en het vuur laag. Laat de groenten even stoven tot ze net gaar zijn (dit gaat best snel).
- Bak het vlees apart heel kort in een beetje boter.
Gooi vlees en mihoen bij de groenten en hussel alles door elkaar. - Lekker met atjar tjampoer (en eventueel gebakken uitjes en pinda's, maar dat hoeft niet).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten