Dit gerecht is eenvoudig te maken (hoewel het wel enig werk en tijd kost) en is een leuk budgetrecept. Manlief vond het een herhaalrecept. Lekker met een frisse groene salade.
Gemaakt met behulp van de broodbakmachine.
Totale kosten schat ik op 2-3 euro.Voor 2 personen.
Ingredienten:
Deeg:
225 gram bloem
wat zout
20 gram boter
1 theelepel instantgist
1 ei
100 ml water
Beleg:
3 eetlepels olijfolie
6 ons uien ongepeld gewogen, in dunne ringen gesneden
1 eetlepel Dijonmosterd
3-4 tomaten, ongeveer 280 gram in plakjes
2 theelepels verse basilicum, fijngeknipt
1 klein blikje ansovisjes
ongeveer 12 zwarte olijven
Zout en zwarte peper
Hoe maak je pissaladiere?
- Doe de ingredienten voor het deeg in de broodbakmachine volgens de gebruikelijke volgorde (hier: bloem, dan zout, boter, gist en ei in de 4 hoeken en dan het water erbij gieten) en zet de machine op de "basisdeeg" of "pizzadeeg" stand.
- Vet een laag bakblik in van ongeveer 27 x 20 cm.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de uien in ongeveer 20 minuten zacht op laag vuur.
- Haal het deeg na het kneden uit de vorm en leg het op een licht met bloem bestoven oppervlak. Sla het voorzichtig door en rol het uit tot een rechthoek wat net iets groter is dan de bakvorm en bekleed de bakvorm ermee.
- Smeer de mosterd op het deeg
- Leg de plakjes tomaat erop.
- Breng de gebakken uien op smaak met zout, peper en basilicum en verdeel het mengsel over de tomaten. Ik heb het uienmengsel niet uit laten lekken. Dit maakte de vulling vrij nat. Wil je een droger geheel, laat de uien dan even uitlekken voor je ze over de tomaten verdeeld.
- Leg de ansjovisjes in diagonale lijnen (in 2 richtingen gelegd) op het geheel zodat je ruiten krijgt.
- Leg de olijven in de ruiten.
- Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie of cellofaan en laat hem 10-15 minuten rijzen.
- Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden.
- Bak de pissaladiere 25-30 minuten of tot de randen goudbruin zijn. Heet of warm serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten