vrijdag 29 juni 2012

Snelle pasta met tomatensaus , sardines en rucola

Vandaag was een drukke en vermoeiende dag die schreeuwde om een makkelijke, voedzame en lekkere maaltijd. 

Inspiratie om te koken is er hier bij vlagen en dit was duidelijk zo'n vlaag. Succes met uitproberen!

Recept is voor 2 personen. 
Kosten voor dit gerecht (ongeveer): 3,00 - 3,50 euro


Ingredienten
230 gram pasta (penne in ons geval)
olijfolie
1 blikje sardines in zonnebloemolie (netto 120 gram, uitlekgewicht 90 gram).
1 pepertje, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
Wat peper uit de molen
1 pond tomaten, gepureerd in de keukenmachine (gewoon in z'n geheel erin gooien)
1 klein blikje tomatenpuree
2 handen rucola, gewassen en fijngeknipt
Naar smaak: wat kappertjes en groene olijven

Hoe maak je pasta met tomatensaus, sardientjes en rucola?
  • Breng water aan de kook om de pasta in te koken. 
  • Verhit ondertussen in een andere pan de olie uit het blikje sardines. 
  • Voeg sardines, pepertje en knoflook toe. 
  • Bak het geheel al roerend. Maak hierbij de sardines fijn met de roerlepel. 
  • Voeg de gepureerde tomaten en het blikje tomatenpuree toe als het geheel goed begint te geuren. 
  • Voeg zo nodig een klein beetje water toe als de saus te dik is (let op: de saus moet wel dikkig blijven). 
  • Strooi er naar smaak wat peper uit de molen over heen. 
  • Doe het deksel op de pan en laat het geheel stoven. 
  • Gooi ondertussen de pasta in het kokende water en zet de wekker. 
  • Saus en pasta zijn dan wel tegelijk klaar. 
  • Schep de pasta op de borden, leg hierop de tomatensaus.
  • Daarop de rucola, olijven en kappertjes. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten