Ik ben gewoonlijk niet zo van de kruidenmengsels, maar soms wordt een bepaald mengsel in een recept gebruikt.
Nu ga ik natuurlijk voor die ene theelepel kruidenmix natuurlijk geen heel bakje kopen bij de supermarkt. Nee hoor... dan maken we dat gewoon even zelf.
Voor de handigheid geef ik de hoeveelheden voor een iets grotere portie cajunmix weer. Mocht je maar een beetje nodig hebben dan kun je altijd de hoeveelheden kleiner maken.
Tip: gebruik dan het kleinste schepje van je maatlepels. Bij mij is dat 1/4 theelepel.
Als je dan 1 schepje voor 2 theelepels laat tellen, dan kom je bij het mengen van onderstaande kruiden uiteindelijk uit op (ongeveer) 1-1,5 theelepel cajunmix (iets meer als je knoflookpoeder gebruikt).
Ingredienten:
2 theelepels zout
optioneel: 2 theelepels knoflookpoeder (ik doe meestal gewoon wat knoflook uit de pers bakken en door het gerecht).
2,5 theelepels paprikapoeder
1 theelepel zwarte peper (gemalen)
1 theelepel uienpoeder (je kunt ook een uitje meebakken met het gerecht als je dit niet in huis hebt).
1 theelepel cayennepeper
1,25 theelepel gedroogde oregano
1,25 theelepel gedroogde thijm
Werkwijze:
Alles mengen en klaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten