Een poosje geleden heb ik een heel pond kidneybonen gekookt en in porties ingevroren, in het streven om vaker vegetarisch te eten.
Nu was er 1 klein probleempje. Manlief houdt niet van kidneybonen en ik doe niet aan het koken van twee gerechten tijdens 1 maaltijd.
Dus ben ik op zoek gegaan naar een recept met kidneybonen wat hij mogelijk ook zou kunnen waarderen. Dat was even goed zoeken, maar... het is gelukt!!! Manlief vond het een herhaalrecept. Dat is fijn, want ik heb nog 8 porties kidneybonen ;-).
Dit eenvoudige recept komt uit een fantastisch Engels kookboek wat ik een poosje geleden tweedehands op de kop wist te tikken: "Classic Vegetarian Recipes".
Het recept is enigszins aangepast aan onze smaak en voor twee personen.
Ingredienten:
Rijst voor twee personen
2 eetlepels olijfolie
1 kleine rode paprika (of een halve grote)
Eventueel nog 1 kleine groene paprika
1 ui, fijngesneden
1 theelepel chilipoeder
1 teentje knoflook, uitgeperst
4 middelgrote tomaten, fijngesneden
125 gram kidneybonen, gewassen en uitgelekt
1 eetlepel verse, fijgehakte basilicum
2 theelepels fijngesneden verse thijm of 1 theelepel gedroogde thijm
1 theelepel Cajunmix
Eventueel nog zout en peper naar smaak
Hoe maak je gekruide rijst en kidneybonen uit het diepe zuiden?
- Kook de rijst in licht gezouten water en laat de rijst enigszins afkoelen.
- Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan en voeg de paprika en ui toe.
- Laat dit 5 minuten zachtjes bakken.
- Voeg dan knoflook toe en bak dit kort mee.
- Doe dan de chilipoeder en fijngesneden tomaten bij het uimengsel. Bak dit geheel een minuutje of 2-5.
- Doe het groentenmengsel, de kidneybonen, basilicum, thijm en cajunmix bij de rijst en meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel nog zout en peper naar smaak toe .
- Serveer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten