zondag 26 februari 2012

Recept: vegetarische groentensaus voor couscous


Dit is ook weer zo'n recept wat eigenlijk al lang op dit blog had moeten staan. Eenvoudig, smakelijk en vegetarisch (veganistisch zelfs).

Dit recept kan natuurlijk ook bij gekookte rijst, maar ik vind 'm het lekkerst met couscous. Het is een flexibel recept, wat wil zeggen dat je kunt variĆ«ren met de groenten en hoeveelheden. Deze keer nam ik wat meer wortels en voegde ik chinese kool en champignons toe in plaats van paprika en courgette. 

Houd er bij dit soort veranderingen wel rekening mee dat groenten die lang moeten koken samen met de wortel en aardappel worden toegevoegd.

Groenten die kort / korter moeten voeg je later toe. De groene kool en champignons heb ik toegevoegd toen de aardappel en wortel net gaar waren.

IngrediĆ«nten: 
1 ui gesnipperd
2 el olie
1 tl paprikapoeder
1 tl kerrie
1 klein blikje tomatenpuree
400 ml groentebouillon
1 groene paprika in stukjes
100 g wortel in stukjes
1 grote aardappel in blokjes
1 courgette in blokjes of (halve) plakjes
1/2 - 1 potje kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld of een restje gekookte linzen
1 handjevol rozijnen
mespunt cayennepeper
1 tl komijn
zout en peper
eventueel vers koriander- of peterselieblad

Hoe maak je vegetarische groentensaus voor couscous:
  • Fruit de ui in de olie en voeg kerrie en paprikapoeder toe. Fruit dat een minuut mee en
  • voeg dan de bouillon toe. 
  • Breng het geheel aan de kook. Voeg paprika, wortel en aardappel toe en kook zachtjes door tot de groenten gaar zijn. 
  • Doe er dan de courgette, kikkererwten en rozijnen bij. 
  • Breng op smaak met en tomatenpuree, cayennepeper, komijn, zout en peper en warm nog even goed door.
  • Bestrooi eventueel met koriander- of peterselieblad (hoeft niet, het is zonder deze toevoeging ook echt lekker). 
 Serveer met couscous.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten