Ik ben beter in koken dan in bakken, maar probeer toch om regelmatig wat nieuws uit. Omdat manlief de laatste tijd klaagt dat ik niet zo vaak muffins moet bakken (ja echt waar!) ben ik nu op zoek naar wat gezondere recepten.
Onderstaand recept is van de bakparade. Een site die ik erg waardeer om de vele zelfbedachte / naar gezond(er) aangepaste bakrecepten. Dit recept is uitgetest en goed bevonden. De repen blijven wat klef, maar de havermout is bij het verwerken een stuk zachter geworden dan ik (en mijn tanden) vreesden.
Ingrediënten:
1 rijpe banaan
100 gram fijne havermout (gewoon de goedkoopste)
30 gram honing of glucosestroop
35 gram pindakaas
1 eetlepel cacao
Hoe maak je havermoutrepen?
- Bekleed een broodtrommel of iets dergelijks met plastic folie
- Prak de banaan fijn in een pan.
- Voeg de pindakaas en suikerstroop toe en zet de pan even op een zacht vuur. Roer de ingrediënten door elkaar terwijl je ze verwarmd. Je zult zien dat de suikerstroop en pindakaas met elkaar mengen en dunner / smeuïger worden. Als alles goed vermengd is haal je de pan van het vuur af.
- Voeg dan de cacao en de havermout toe en roer goed.
- Doe alles in de met plastic bekleedde vorm en vouw het plastic over het mengsel. Duw nu met je handen op de massa tot het een stevige koek wordt en alle hoeken van je vorm gevuld zijn.
- Zet dit minimaal 1 uur in de diepvries en snijd het dan in stukken. Bewaar in de diepvries of de koelkast
Ben benieuwd hoe het eruit ziet! klinkt erg lekker....en niet bakken... hmmmm
BeantwoordenVerwijderenNans,
BeantwoordenVerwijderende link doet het niet en ik wilde zo graag even kijken daar.
Bedankt voor je waarschuwing! Ik had een foutje gemaakt in de link, waardoor hij niet werkte.
VerwijderenHet is al verbeterd.