donderdag 1 oktober 2020

Heerlijke snicker-koekjes glutenvrij

  


Deze koekjes zijn gebaseerd op een recept voor pindakaaskoekjes. Ik had echter trek in een mix van chocolade en pinda's. Het resultaat mocht er zijn. Het beslag smaakt naar snickers (en ja we hebben overwogen om gewoon het deeg op te eten..). De koekjes zijn verrukkelijk.

Ingredienten:

  • 220 gram pindakaas (met of zonder stukjes).
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder (als het glutenvrij moet zijn, dan kun je ook de gewone 'Backin' van dr Oetker nemen). 
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 2 eetlepels cacao
  • Eventueel wat grofgehakte pinda's of amandelen en / of een paar hele pinda's of halve amandelen. 
  • Klein scheutje zonnebloemolie
  • Wat rijstmeel om het deeg net even wat dikker te maken


Hoe maak je glutenvrije snicker-koekjes

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Klop in 1 kom het ei los met het bakpoeder en de speculaaskruiden
  • Meng in een andere kom de pindakaas met de suiker (ik gebruik hiervoor een mixer met deeghaken, dat werkt het beste). 
  • Doe het eimengsel en de cacao bij het pindakaasmengsel en meng dit tot een dik, plakkerig deeg (weer met die deeghaken). Voeg hieraan de olie en wat rijstmeel toe tot je een deeg hebt wat je kunt kneden zonder dat het deeg aan je handen blijft vastkleven. Desgewenst kun je hier nog wat grofgehakte pinda's of amandelen doorheen mengen voor extra crunch.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat en vorm met de hand balletjes van het deeg. Leg deze op de bakplaat, met wat ruimte ertussen (ze lopen wat uit). Druk de koekjes een beetje plat. 
  • Desgewenst kun je nog een pinda of een halve amandel in het midden van het koekje drukken ter versiering. 
  • Bak de koekjes ongeveer 12 minuten in de oven. Ze zijn dan nog een beetje zacht. Als ze afkoelen worden ze nog wat harder. 
  • Smullen maar!

1 opmerking:

  1. heerlijke koekjes!! zeker een aanrader voor mensen! smaakt naar snickers!!

    BeantwoordenVerwijderen