dinsdag 22 januari 2019

Indiaas recept met knolselderij en linzen

Indiase gerechten kunnen zo fijn verwarmend zijn. Precies wat je wilt op een koude dag. Dit gerecht is lekker bij gekookte rijst en vormt dan een volledige, vegetarische maaltijd.



Het is een simpel gerecht. Vooraf vroeg ik me af of het in de smaak zou vallen. Dat was zeker het geval. Volgens kinderen en man is het een herhaalrecept.

Ingredienten


  • 190 gram rode linzen (gewassen en uitgelekt)
  • een flink stuk gember (geschild en geraspt - zeg 3 cm)
  • 1 eetlepel mosterdzaad
  • 2 kruidnagels
  • 3/4 grote knolselderij, in kleine blokjes
  • zwarte peper (naar smaak - ik schoot een beetje uit, maar dat was wel lekker)
  • zout (naar smaak)
  • 2 eetlepels roomboter
  • verse koriander
  • eventueel: partjes limoen (kan ook weg gelaten worden). 

Hoe maak je Indiase linzen met knolselderij


  • Doe de linzen, geraspte gember, mosterdzaad, kruidnagels en stukjes knolselderij in een pan.
  • Giet hier kokend water op (zoveel dat alles krap aan onder staat)
  • Kook de boel gaar.
  • Verwijder de kruidnagels en voeg zout en peper toe.
  • Pureer alles met de staafmixer
  • Roer de boter erdoor
  • Serveer (met rijst) en bestrooi met verse koriander.
  • Geef er desgewenst een partje limoen bij. 

1 opmerking:

  1. Van linzen houdt mijn partner dan weer niet, maar in dit geval zijn die weer verstopt in de gladde saus.
    Je eet dus eigenlijk een dikker soep met rijst als ik het recept lees.

    BeantwoordenVerwijderen