zondag 9 april 2017

Review Leaf Vegetarian Rotterdam

Deze week at ik bij Leaf Vegetarian in Rotterdam, een vrij nieuw, vegetarisch restaurant. Het restaurant gebruikt geen vlees- of visproducten in hun gerechten. De meeste gerechten zijn veganistisch. De vleesvervangers zijn gemaakt op basis van soja.

Review Leaf vegetarian Rotterdam

Nou at ik jaren geleden in Utrecht eens Chinees bij een fantastisch vegetarisch restaurant (Soy) wat de smaak een consistentie van vlees zo goed na wist te bootsen met soja, dat we er beiden van in verwarring raakten. Ik heb toen erg genoten van 'ribbetjes' in zoetzure saus.

Nu was ik nieuwsgierig of de vleesvervangers van Leaf net zo sterk op vlees lijken als die van Soy. En natuurlijk nam ik bij Leaf ook ribbetjes. Niet om te vergelijken hoor. Ik vind ribbetjes met zoetzure saus gewoon een erg lekker gerecht. Omdat ik al bijna dertig jaar vleesloos dan wel enkel biologisch vlees eet, is het een gerecht wat ik buitenshuis nooit meer neem - maar wat ik nog steeds wel erg lekker vind. 

De ribbetjes van Leaf bleken niet de Chinese variant te zijn. Was dat erg? Nee! Sterker nog: als ik mocht kiezen tussen de twee varianten, dan zou ik het echt niet weten. Ik heb namelijk erg genoten van alle gerechten die op tafel kwamen. De kok gebruikte Thaise, Vietnamese en Chinese invloeden om tot smaakvolle gerechten te komen. Alles met een goede bite en verrassende, frisse smaak combinaties. Persoonlijk vond ik de vleesvervanger niet naar varkensvlees smaken. De smaak vond ik wel erg lekker. 
De gerechten vond ik van een dusdanig hoge kwaliteit dat ik er graag nog eens ga eten. Dan neem ik man en zoon mee, omdat ik denk dat die de gerechten ook zullen waarderen. 

De bediening was prettig vriendelijk, er was rustige pianomuziek op de achtergrond en de prijzen waren zeer schappelijk (we waren 40 euro kwijt voor een voorgerecht, hoofdgerecht, een biertje en een pot thee met refill). 

Dit restaurant heeft wat mij betreft enkel pluspunten en is daarmee een echte aanrader. 
Niet alleen voor vegetariërs (en veganisten) maar voor iedereen die van de oosterse keuken houdt. 


2 opmerkingen:

  1. Ik had er ook al goede dingen over gehoord en ga er binnenkort ook eten. Ik juig dit soort dingen (als vegetarier) erg toe. Hoe meer vleesters gaan zien (en vooral proeven) dat eten zonder vlees ook erg lekker kan zijn, hoe beter het is. :D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad! Ondertussen is dit voor vegetariërs een erg fijne optie.

      Verwijderen