Curry's, rijst, veel verse groenten en verse koriander... mmmm!
Deze curry is erg simpel, lekker en snel klaar.
Je kunt desgewenst de zalm weglaten.
Wij aten hem met met rijst en een frisse salade.
De curry is voor twee personen.
ingrediƫnten
200 ml kokosmelk uit een pakje of 1/5 stuk santen met ongeveer 150 ml kokend water.
1/2 tot 1 eetlepel rode Thaise currypasta
175 ml bouillon (gewoon van een blokje)
1 1/2 eetlepel vissaus
1 eetlepel suiker
1 laurierblaadje
1/4 theelepel kurkuma
400-500 gram pompoen in stukjes, ontdaan van kern en schil (schoon gewogen)
2 ons zalmfilet, bevroren (kan ook weg gelaten worden)
sap van ½ citroen
verse koriander naar smaak
Hoe maak je Thaise curry met pompoen en zalm
- Schep de dikke, romige laag van de kokosmelk uit het pakje en verwarm die samen met de currypasta in en pan.
- Roer pasta en kokosmelk door elkaar en voeg er al roerend de rest van de kokosmelk dan wel het kokende water, de bouillon, vissaus, kurkuma en suiker door.
- Breng aan de kook en voeg de pompoen en het laurierblad toe.
- Roer alles door elkaar en leg de moten bevroren zalm op de curry. Laat de pompoen in ongeveer 15 minuten op matig vuur gaar worden, zonder te roeren.
- Draai halverwege de zalmmoot om.
- Check of pompoen en zalm gaar zijn
- Roer de zalm in stukken door de curry heen en maak de curry af met het citroensap.
- Serveer en bestrooi het geheel desgewenst met verse koriander.
Lekker met tomaat-ananassalade (recept volgt nog) en rijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten