Ik maakte er 6, maar met het aantal is natuurlijk te varieren.
Overigens maak ik de appelflappen nooit zo superzoet. Mocht je zelf van erg zoete appelflappen houden, voeg dan meer honing (of suiker) toe. Ik bestrijk bladerdeeg vrijwel nooit met ei. Zonder wordt het ook lekker en mooi van kleur.
Ingredienten:
6 plakjes roomboterbladerdeeg (Het bladerdeeg zonder roomboter is naar mijn mening veel minder lekker)
1 grote appel en 1 kleine (of 3-4 kleine appeltjes)
klein handje rozijntjes
Eetlepel honing
snufje kaneel (niet teveel)
Hoe maak je dan appelflappen?
- Laat het bladerdeeg ontdooien, een minuutje of 10 is voldoende.
- Verwarm de oven voor op 225 graden (staat ook op het pak van de bladerdeeg)
- Schil ondertussen de appels, hal het klokhuis eruit en snij de appels in kleine stukjes.
- Meng de appel met de andere ingredienten
- Verdeel de vulling over de plakjes bladerdeeg en vouw ze diagonaal dubbel.
- Plak de randen met een beetje water aan elkaar en druk ze aan met een vork.
- Schuif de appelflappen 20 minuten in een voorverwarmde oven.
- Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten