woensdag 28 augustus 2013

Gebakken courgettes met feta: simpel, snel en lekker

Dit Griekse recept is lekker, simpel en snel te maken. Echt een goed recept voor als je een courgette overschot hebt. Kortom... waar wacht je nog op?

Het recept is voor 2 personen. Wij aten dit met een salade en risotto.Met brood zal dit gerecht echter ook lekker zijn.

Griekse gebakken courgette met feta
Ingredienten:

2 flinke eetlepels olijfolie

600-650 gram courgette (in blokjes)
80-90 gram feta
zout, peper
gedroogde munt
gedroogde oregano

Hoe maakje Griekse gebakken courgettes met feta?
  • Verhit de olie in een grote braadpan of grote koekenpan met dikke bodem.
  • Bak hierin de blokjes courgette gaar en lichtbruin.
  • Verkruimel de feta boven de courgette en verwarm deze (zonder roeren) even mee totdat de kaas beging te smelten.
  • Breng het geheel op smaak met versgemalen peper, zout, munt en oregano en serveer.


8 opmerkingen:

  1. -Ik snijd de courgette in schijfjes, bak die aan weerszijden in de pan en strooi er nadien geraspte gruyèrekaas over waarop ik een beetje paprikapoeder strooi. Deksel op de pan en de kaas smelt open. Zeer lekker.
    -Courgetteblokjes samen met paprikareepjes gestoofd in boter en bouillonblokje toevoegen. Nadien het stoofvocht binden met een beetje room zodat je een sausje hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor de extra courgetterecepten.
      Die ga ik zeker nog proberen dit courgetteseizoen!

      Verwijderen
  2. Snij 1, 2 of meer courgettes in grote blokken, zet ze net onder water en kook tot ze zacht zijn (of wat langer). Staafmixer erin, slagroom (250-500 ml, naar wens) erdoor, spekjes/speklappen/ander vlees in stukjes uitbakken en erdoor doen en op smaak brengen met zout, peper, oregano en knoflookpoeder. Courgette-roomsoep :D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mmmm klinkt goed!
      Ik heb een recept (ook op dit blog) voor courgettesoep met dille en zalm.
      Ook erg lekker.

      Verwijderen
  3. Nog een variant : courgette wassen, in twee snijden en met een lepeltje uithollen. Het vruchtvlees fijnhakken en opstoven met een uitje. De courgettehelften even in kokend water leggen en opkoken zodat ze beetgaar zijn, niet SLAP. De courgettehelften opvullen met het mengsel van gestoofd vruchtvlees en ajuin. Daar bovenop schijfjes tomaat leggen, daar nog een boven schijfjes gekookt ei. Het 'bootje' afwerken met geraspte kaas en even laten gratineren in de oven : goedkoop, vegetarisch, gezond en vooral kleurrijk.

    Nog een ander recept : courgette in blokjes snijden en opstoven met water boter. Leg dat in een ovenschotel. Gehakt rul bakken. Tomatensaus maken en gehakt toevoegen. Dat kiep je bovenop de gestoofde courgetteblokjes. Klop een paar eitjes en giet dat bovenop de tomatensaus. Daarboven nog een beetje gruyèrekaas (voor de kaasliefhebbers). Zet de schotel nog een tiental minuutjes in de oven en laat gratineren liesbet

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb onlangs nog een recept gezien op internet dat ik ook eens wil proberen : courgettecake (van op de site vna Piet Huysentruit)liesbet

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk al die extra courgetterecepten!
    Dank jullie wel?

    BeantwoordenVerwijderen