donderdag 18 juli 2013

Bewaartips voor groene bladgroenten uit eigen tuin

Wij hadden dit voorjaar een berg rucola en sla uit eigen tuin en ook de mint laat zich zien. Nu eet ik graag een blaadje sla op de boterham en geniet ik erg van een kopje thee met wat verse munt erin. Maar om dat elke keer vers uit de tuin te knippen en af te spoelen, dat schiet er nog wel eens bij in.

Nu heb ik ontdekt, dat sla en munt dagenlang goed blijven als je een voorraadje knipt, wast en in een afgesloten plastic bakje in de koelkast bewaard. 4 Dagen haal je makkelijk. Niet moeilijk doen met droogmaken: gewoon een klein beetje uitschudden terwijl je de bladeren van het vergiet in het bakje overheveld. Naar mijn idee moest het juist niet te droog zijn.

Succes!

2 opmerkingen:

  1. Ik heb ooit een 'slabol' gekocht bij de t u pper ware. (lees een kom met een zeefje en een bolle deksel) Een krop sla, champignons, kruiden, rucola etc. blijft hier heel lang vers in. Ooit een keer een krop sla vergeten. Na 3 weken vakantie koelkast open en daar staat de bol met de krop sla erin nog. De sla was nog prachtig en vers.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat tupperware goede bewaarbakken heeft, dat weet ik. hoewel 3 weken wel erg lang is.

      Wat ik niet wist is dt je met een gewoon bakje ook een heel eind komt (hoewel waarschijnlijk geen 3 weken... )

      Verwijderen