Het bezoek en ik vonden het lekker, voor manlief was de lekkernij iets te gezond naar zijn smaak. Voor een meer gezoete variant voeg je wat suiker toe en eventueel wat citroensap, of je gebruikt amandelspijs in plaats van amandelen.
Ingredienten:
5 kleine appeltjes (zogenaamde 'kinderappels')
Een goede hand amandelen, fijngemalen
Een klein handje rozijnen
Een scheut room (mogelijk kun je dit vervangen door soyaroom).
Eventueel 5 bramen of bosbessen
Eventueel een dl appelsap
Eventueel wat geklopte slagroom
Hoe maak je gevulde appels:
- Snijd van bovenaf het klokhuis uit de appel. Laat het onderste stukje dicht. Je kunt ook een appelboor gebruiken en het onderste stukje afsnijden en terug stoppen.
- Meng de gemalen amandelen met de rozijnen en voeg zoveel room toe dat je een stevige, kleffe massa krijgt.
- Stop de vulling in de appels.
- Zet eventueel een braam (kan ook zo vanuit de vriezer) op de vulling
- Zet de appels in een ingevet ovenschaaltje. Ergens las ik dat je in het ovenschaaltje eventueel nog een deciliter appelsap kunt doen. De appels worden dan waarschijnlijk zachter / meer moesig. Ik heb dat niet gedaan.
- Bak de appels 20 minuten op 200 graden en serveer.
Leuk idee! Ziet er erg mooi en lekker uit. Denk dat ik hier wel iets van honing aan de amandelen ga toevoegen...anders krijg ik hetzelfde commentaar. "Te gezond"
BeantwoordenVerwijderenWat lekker!!!
BeantwoordenVerwijderenLijkt me heerlijk! Ik zou de room vervangen door kokosmelk om het "Paleo" te maken.
BeantwoordenVerwijderenIk heb gereageerd op je reactie op de pannenpost, hierbij copy-paste: In het begin is het bakken van vlees even wennen. Je moet eerst de pan goed warm laten worden (maar niet te), dan pas boter toevoegen. Vlees er in, dan schroeit het eerst vast. Daarna laat het vanzelf los, soms moet je even wat 'wrikken' met een vork.
Wij moesten erg wennen maar nu zweren we er bij, omdat ik nooit bang hoef te zijn dat ik het te heet maak (anti-aanbaklaag reageert vooral op hitte, daarvan gaat het kapot)
Vis doe ik altijd in de oven, dus daar geen ervaring mee...
Dank voor je reactie mbt de pan en voor je paleo-toelichting.
BeantwoordenVerwijderenWij eten op zich niet paleo, hoewel ik wel (met wisselend resultaat) meestens suikervrij probeer te eten.
Hoewel ik de laatste tijd wel regelmatig met een schuin oog naar Paleorecepten kijk... Dus wie weet (hoewel... zonder room ....)