Ik zag dat dit het derde pompoensoep recept is wat ik op mijn blog plaats. Ach... wat zal ik zeggen... Pompoensoep is gewoon erg lekker in meerdere variaties. Dit is ook weer een zeer smakelijk en eenvoudig recept. Als je wilt kun je het recept eenvoudig vegan maken door margarine te gebruiken en soyaroom.
Ingredienten:
Ongeveer 1,5 kg (oranje) pompoen, in zijn geheel gewogen
40 gram boter
2 uien
3 teentjes knoflook
850 ml bouillon (dat is hier gekookt water met een groentebouillonblokje)
1 theelepel gemalen gemberpoeder
Eventueel 1 eetlepel citroensap
1/2 - 1 theelepel geconfituurde sinaasappelschil. Ik denk dat je ook wel geconfituurde citroenschil kunt nemen en dan de citroensap weglaten, of je neemt wat rasp van een sinaasappelschil (neem dan wel een biologische, de gewone schijnen nogal flink bespoten te worden).
Foelie (let op: doe deze in een thee ei - dit is namelijk het enige wat je niet mee wilt pureren en foelie raak je gegarandeerd kwijt tussen de pompoenblokjes...)
Zout en peper
Wat room ter garnering
Hoe maak je pompoensoep met gember?
- Verwijder zaad en het dradige gedeelte van de pompoen. Ik schilde de pompoen, maar oranje pompoenen kun je ook gewoon schoonboenen en ongeschild gebruiken (wel lelijke plekjes wegsnijden).
- Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Smelt de boter in een grote pan en bak de ui met de knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg de pompoen toe en bak deze op hoog vuur mee tot het geheel goed doorwarmd is.
- Voeg de bouillon, gemberpoeder en geconfituurde sinaasappel- of citroenschil en de foelie (in een thee ei! - anders moet je het er later weer moeizaam uit zien te vissen) toe en breng het geheel aan de kook.
- Kook het geheel ongeveer 20 minuten tot de pompoen goed zacht is.
- Verwijder de foelie en pureer de soep.
- Voeg naar smaak zout en peper toe en eventueel wat citroensap.
- Voeg zo nodig nog wat bouillon toe als de soep te dik is.
- Serveer de soep en garneer met de room.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten