Ik vond een fantastisch recept op het internet voor de 2 ons ricotta die we spontaan op de vreemdelingenmarkt kochten. De textuur van de taart zit tussen boterkoek en cake in en hij smaakt naar cheesecake...
| Cheesecake / ricottataart |
Ik las ergens nog een ander recept met plakken sinaasappel die in water met veel suiker tot zoete toevoeging werden gekookt, voor op / bij de taart dus. Klonk ook heel lekker. Misschien voor de volgende taart. Hoewel het qua smaak zeker niet hoeft. Cheesecake en haar varianten vind ik tot nu toe puur het lekkerst, dus zonder toevoeging van chocola of andere zaken.
Maar leef je vooral uit als jij daar anders over denkt.
Ingredienten:
175 gr roomboter
175 gr suiker
Ongeveer 50 ml citroensap
Geraspte schil van 2 sinaasappels (het oorspronkelijke recept was met citroenrasp, maar onze citroenen waren niet bio - de sinaasappels wel, vandaar).
3 eieren, gesplitst
200 gram ricotta (200 gram ricotta gebruikt)
175 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
Hoe maak je Ricotta-taart?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet een springvorm van 18 in.
- Klop het eiwit stijf en zet deze even apart (zelf klop ik eiwit in de keukenmachine om het dan in een andere kom te doen).
- Klop de boter en suiker samen romig en mix er daarna de eidooiers, rasp en ricotta door.
- Meng het bakmeel, bakpoeder en het citroensap door het mengsel.
- Spatel dan de eiwitten er voorzichtig door (dat gaat wat moeizaam - in het oorspronkelijke recept wordt het eiwit er voor toevoeging van het bakmeel ed doorgespateld. Ik vond dat onlogisch, maar is te proberen).
- Schep alles in de vorm.
- Bak de cake in 60 tot 70 minuten gaar, of totdat een satéprikker er droog uitkomt.
- Laat de cake afkoelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten