woensdag 30 januari 2013

Overheerlijke knolselderijsoep

Ik heb al wel wat verschillende soeprecepten geprobeerd met knolselderij, maar deze is wel heel erg lekker. De knoflook geeft pit, de aardappel geeft de soep body en de mosterd en verse peterselie maken hem helemaal af. 

Ik heb deze soep heerlijk cremig dik gelaten. Wij aten er met twee personen 2 dagen van, maar we moesten ons dan wel inhouden.

Deze hoeveelheid soep is dus voor 2-4 personen

Ingredienten:
1 ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, uit te pers
1/2 knolselderij, in blokjes (of, als je een kleintje hebt: een hele)
1 grote aardappel, in blokjes
7-8 dl water 
1 blokje kruidenbouillon
Zout en peper naar smaak
Olijfolie om in te bakken
Verse peterselie, fijngeknipt
Een kleine theelepel mosterd per persoon

Hoe maak je knolselderijsoep?
  • Snij de ui en knoflook fijn en bak ze op middelhoog vuur in de olie tot de ui glazig is. 
  • voeg de blokjes selderij en aardappel toe en bak deze al omscheppend even mee tot je de geur van de selderij goed ruikt. 
  • Giet er 7 dl water bij en breng de soep aan de kook. 
  • Voeg het bouillonblokje toe en zout en peper naar smaak.
  • Zet het vuur zacht en laat de soep ongeveer 15-20 minuten pruttelen tot de knolselderij en de aardappel zacht zijn. 
  • Pureer dan het geheel met de staafmixer of in de blender. 
  • Schep de soep op en maak deze af met de mosterd en een beetje fijngeknipte peterselie. 


2 opmerkingen:

  1. Nog iets pittiger. Het recept aangevuld met een fijn gehakt lombokje bij de uien en een halve gourgette, een halve aubergine. Heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor liefhebbers van vlees in de soep:
    casslerib in reepjes iets aangebakken, daarna in de soep, geeft een heerlijke extra smaak.

    BeantwoordenVerwijderen