Ik eet graag peulvruchten, maar omdat die dingen vaak lang moeten koken (en soms nog moeten worden voorgeweekt ook), kwamen ze hier niet vaak voor in de dagelijkse warme maaltijd.
Daarom begin ik dit recept met een (afgekeken) handigheidje: week (zonodig) en kook een flinke hoeveelheid peulvruchten naar keuze, laat deze afkoelen en vries ze in porties in.
Zowel manlief als ik vonden de combinatie van worteltjes, gekookte spliterwten en spinazie heerlijk. Het gerecht heeft een vleugje India in zich en is lekker met rijst.
Ingredienten:
2 eetlepels olie
1 ui, gesnippert
1 teen knoflook
1 theelepel geraspte gember
1/2 theelepel gemalen komijn
1/4 theelepel chilipoeder
1/4 theelepel gemalen coriander
2 wortels (ongeveer 2-3 ons), in blokjes
1 portie ontdooide, (ingevroren) gekookte spliterwten (1 nasibak vol)
2 ons spinazie (of meer), gewassen, uitgelekt en in stukjes.
zout en peper
Wat verse koriander (al dan niet uit de diepvries), fijngeknipt.
Hoe maak je spliterwten met spinazie en wortel
- Verhit de olie in een pan en bak hierin ui, knoflook en gember tot het net glazig is en gaat geuren.
- Voeg de wortel toe en bak deze even mee. voeg dan een scheutje water toe, doe het deksel op de pan en laat de wortel 10 minuutjes stoven tot ze net gaar zijn.
- Voeg dan de spliterwten toe en de spinazie.
- Verwarm het geheel en voeg peper en zout toe naar smaak.
- Stoof tot de spinazie gaar is.
- Roer de koriander door de spliterwten en dien op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten